A tanfolyam célja:
A köpölyözés, a test-, fül- és csakragyertyák, a moxa használatának készség szintű elsajátítása, valamint a mézmasszázs elmélete és gyakorlati alkalmazása.

A hagyományos orvoslás mellett mindig jelen voltak azok gyógyító tevékenységek, amelyek a természet adta lehetőségek felhasználásával fejtették ki áldásos tevékenységüket. Ezeket a kezeléseket könnyen és nagy hatásfokkal tudja alkalmazni, aki ezen a képzésen részt kíván venni.

A tanfolyam időtartama: 1 nap, 9 – 15h-ig

A tanfolyam tematikája:

– A köpölyözés eszközeinek, módszereinek, fajtáinak bemutatása
– Test-, fül- és csakragyertyák és alkalmazási területeinek bemutatása
– Az emberei test csakrarendszere
– A moxázás fajtáinak alkalmazási területei
– A mézmasszázs technikájának elsajátítása


A mézmasszázs:
A méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére. A méz az egyik legtermészetesebb és legjótékonyabb hatású bőrápoló szer. Gazdag enzimekben, vitaminokban és nyomelemekben, melyek bejutva a bőrbe selymesen simává teszik azt. A kezelést általában egy-egy testrészen végezzük pl. lapocka, derék, keresztcsont. Ez az egyetlen olyan masszázs, amelyet közvetlenül a gerinc fölött is alkalmazható, természetesen körültekintően. Közvetlen és gyors fájdalomcsillapító hatása miatt hatásos lehet ezen testrészeknél fellépő fájdalmak esetén. Mézmasszázs során a testrészre felkent mézzel vákuumhatást tudunk elérni. A kezelt területen keresztül a méz értékes összetevői mélyen bejutnak a bőrön keresztül, így gyógyító ingerek érik a belső szerveket (reflexes hatás). A kezelés eredményeképpen a keletkező vákuum hatására felhalmozódott méreganyagok, salakanyagok távoznak a szervezetből.

Tematika
• A méz hatása az emberi szervezetre
• A vákuum masszázs technikája
• Milyen problémák esetén ajánlott a mézmasszázs
• A narancsbőr kezelése mézzel


A köpölyözés:
A köpölyözés ma már szintén elterjedt terápia. A lényege, hogy lánggal, vagy pumpával vákuumot hoznak létre üveg, vagy bambusz harangban (manapság a műanyag, gumi, kerámia, szilikon köpöly is elterjedt), és a kezelendő területre helyezik. Megkülönböztetünk hideg és meleg technikát mindkettő magas fokú gyógyítással bíró kiegészítő terápia A gyógyító hatást a helyben kialakuló vérbőség okozza. Különösen alkalmas pl: reumatikus, belgyógyászati, ideggyógyászati megbetegedéseknél.

Tematika
• A köpölyözés elmélete és gyakorlata
• A köpölyözés eszközeinek, módszereinek, fajtáinak bemutatása
• Főbb betegségcsoportok kezelési lehetőségei


A test-, fül-, csakra- és gyermekgyertyák alkalmazása:
A gyertyázás ősi gyógymód, ugyanis a természeti népek régen rájöttek arra, hogy a reumatikus és ízületi gócok gyulladt fájdalma esetében gyors és eredményes hatást érhetnek el ezzel a technikával. A fül és testgyertyák használata biztonságos, mellékhatásoktól mentes. Kiegészítő kezelésként ajánlható masszázs után, akár problémák megelőzésére, akár azok kezelésére. A fül-és testgyertya kezelés során a gyertya alsó végét szorosan köldökbe, vagy a test megfelelő pontjára, illetve a fül külső hallójáratába illesztjük és a felső, szélesebb peremén meggyújtjuk. A belső üreg megtelítődik füsttel és vákuum keletkezik. A vákuumnyomás és a szívóhatás ereje átnyomja a gyertya hatóanyagait tartalmazó füstöt a bőrön a bőr alatti szövetekbe, onnan felveszi a betegséget okozó káros, lerakodott anyagokat, melyek a szívóerő hatására kicsapódnak a gyertya falára.
A gyertya különböző betegségek kezelésére alkalmas gyógynövénykivonatokat tartalmaz:
• eukaliptusz: meghűlés ellen, bronchitis, torokgyulladás esetén fertőtlenítő hatású, immunerősítő
• kakukkfű: idegerősítő, görcsoldó, hurutoldó,
• kamilla: fájdalomcsillapító, sebgyógyulást elősegítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató
• levendula: nyugtató hatású fejfájás, alvási zavarok esetén, ezenkívül görcsoldó, immunerősítő
• orbáncfű: antidepresszáns, immunstimuláló, görcsoldó
• zsálya: erősítő, gyulladáscsökkentő, élénkítő, fertőtlenítő.

Tematika
• A gyertyák alkalmazása a testi-, lelki-, és szellemi betegségek kezelésében
• A gyertyák használata a gyakorlatban
• A gyertyázás eszközeinek, módszereinek, fajtáinak bemutatása
• Főbb betegségcsoportok kezelési lehetőségei
• A csakrák elmélete
• Aromaterápia elmélete


A moxázás:
A moxázás tulajdonképpen az az eljárás, amikor az akupunktúrás pontok felett gyógynövényhalmokat égetnek el. Ekkor a „pontok” kinyílnak és a meleg bediffundál a szövetekbe a sejtek közé. Az eljárás során 10-15 percen keresztül a leggyakrabban fekete ürömfűből készült moxakúpot vagy -rudat éget a szakember a bőrön úgy, hogy valamilyen növényi anyagot használ alátétnek. Ez idő alatt a kezelt terület mélyen az izmokban átmelegszik, és piros lesz. Egy kínai közmondás szerint: „Amit a tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa.

Tematika
• A moxaterápia eredete, felhasználási területei
• Főbb betegségcsoportok kezelési lehetőségei
• A Moxakezelés fajtái és technikái
• Főbb betegségcsoportok kezelési lehetőségei


A tanfolyam része továbbá még a látásjavító szemtorna közös megtanulása értelmezése ez Kínában napi rutinszerű önkezelési eljárás.


Kinek ajánljuk:
Gyógytornászoknak, svéd-, frissítő-, vagy gyógymasszőr bizonyítvánnyal rendelkező masszőröknek, pedikűrösöknek, kozmetikusoknak, holisztikus szemléletű, tanulni vágyó érdeklődőknek ajánljuk, akik szeretnék szolgáltatásaikat kibővíteni és magasabb szolgáltatást nyújtani vendégeik részére.

A következő tanfolyam időpontját az időpontok menüpontban találja meg.

Részvételi díj : 25000 Ft,
mely készpénzben fizetendő a tanfolyam kezdetén, vagy átutalással a tanfolyam kezdete előtt
Vidékieknek kedvező szálláslehetőséget tudunk ajánlani a közelben.

A jegyzet árát a tanfolyam díja tartalmazza.
A tanfolyamok helye: Budapest, IV. kerület, Fóti út 59.

Tanúsítvány:
Névre szóló, sorszámozott tanúsítvány magyar nyelven.

Jelentkezés, helyfoglalás: Töltse ki a jelentkezési lapot. A jelentkezés elfogadásáról e-mailben küldünk írásos visszaigazolást.

Amennyiben további információra van szüksége, vagy az éppen meghirdetett időpont nem felel meg Önnek, írjon emailt a info@masszazsiskola.hu címre, vagy hívjon a 06-70-511-1019-es telefonszámon.

A tanfolyamra hozzon magával: kényelmes ruhát, papucsot, lepedőt, 2db törölközőt, füzetet és tollat, enni- és innivalót.